Over refreintjes.nl

Een stukje geschiedenis:

Bij de “Samenloop voor Hoop”, die in 2010 voor het eerst in Oosterhout nb werd georganiseerd, werd het idee voor refreintjes.nl geboren. Met het lied  “Samen lopen wij voor hoop, kilometers aan elkaar” op de wijze van “Geef mij maar Amsterdam” verzamelden wij met de verkoop van de tekst en de noten ( pinda’s) nog wat extra euro’s voor het KWF. Maar daarnaast verzamelden we ook veel positieve reacties en veel positieve energie in de vorm van een lach en een traan. “Dit moeten we echt vaker doen” en zo werd in december van 2010 het eerste optreden in De Buurstede van refreintjes.nl. verzorgd!

Wie zijn wij? We zijn met een groepje van vijf dames!

Vier gezellige dames uit Oosterhout en één gezellige dame uit Raamsdonksveer. Allemaal met veel koor- en zang ervaring!  Els Wabeke, piano en Ellen van Ierssel, Tonny Roovers, Thea Cesar en Lia Ligtenberg zingen het hoogste én laagste lied.

Wat zingen wij?

Bekende Nederlandse liedjes en dan de refreintjes, van lang tot niet zo heel lang geleden. We zingen geen smartlappen en een nét iets ander repertoire. Er is veel herkenning en herinnering tijdens onze optredens.

Een voorbeeld? Alles ziet er anders uit als de zon schijnt, Op een mooie Pinksterdag, Costa del Sol, Duiffies, Het mooiste schilderij, Alles ziet er anders uit als de zon schijnt,  Een beetje …..

Jaarlijks maken we een keuze uit ons inmiddels gegroeide repertoire van bijna 154 liedjes.

En met Kerst ? 

We hebben ook een mooi kerstprogramma met Nederlandse kerstliederen maar we zingen ook Engelse liederen  en  anderstalige, bekende nummers.

En wat kunt u nog meer verwachten? 

Heel veel gezelligheid! Heel veel plezier en aandacht, af en toe een leuke act ertussen door, een verhaaltje over een liedje, kortom een optreden dat nog even heel positief blijft nagalmen.

Facebook? Ja, we hebben ook een Facebookpagina waarop heel veel gezelligheid en informatie staat vermeld! En we hebben al veel vrienden! 😉